Lieve patiënten,

In het dorp Poppel, ben ik ruim 42 jaar lang de toegewijde huisarts geweest die zorgde voor de gezondheid van mijn patiënten.

Helaas moest ik op een gegeven moment zeer onverwachts een moeilijke beslissing nemen. Een plotse ziekte dwong me om de fakkel van de praktijk vervroegd en onverwacht door te geven en voorzichtig na te denken over mijn welverdiende pensioen. Terwijl ik dit nieuws deelde aan Ines, voelde ik de emotie rond de arts-patiëntcontacten al in mijn hart.

De wachtkamer, eens gevuld met het geruststellende geluid van kuchende en snotterende patiënten en vriendelijke groeten, wordt nu overschaduwd door een vleugje melancholie.

Maar ik wil de patiënten zeker geruststellen. “We verhuizen niet,” zeg ik met een glimlach. ” 

We blijven genieten van het mooie Poppel, en we zullen elkaar nog dikwijls zien.”

 

Ondanks de aanvankelijke zorgen beginnen de patiënten te begrijpen dat dit afscheid niet het einde betekent, maar eerder het begin van een nieuw hoofdstuk. Samen met mijn partner ga ik het rustiger aan doen, maar onze aanwezigheid in Poppel zal niet vervagen.

En zo gaat het leven in Poppel door, met de wetenschap dat mijn erfenis niet alleen rust in mijn medische expertise, maar ook in de warme herinneringen en blijvende banden die ik met mijn patiënten heb opgebouwd. Poppel mag dan wel een huisarts minder hebben, maar het heeft een onschatbare schat aan gedeelde momenten en dankbaarheid voor altijd.

 

Terwijl ik de praktijk nu dan echt officieel verlaat en volledig overdraag aan mijn dochter Ines, realiseer ik me dat mijn erfenis zal voortleven in de vele levens die ik heb aangeraakt, een geruststellende gedachte. Hoewel mijn dagelijkse routine zal veranderen, zal de band met Poppel blijven bestaan als een onuitwisbare connectie tussen een dokter en zijn geliefde gemeenschap.

Nu ik mijn stethoscoop aan de wilgen hang en mijn agenda niet langer gevuld is met afspraken, kijk ik uit naar de rustige dagen van mijn pensioen, wetende dat de herinneringen aan mijn praktijk me altijd blijvend zullen omringen.

 

Lieve groeten,

Dokter Bart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HAIO

Dokter Catherine Mariën is vanaf 1 april 2023 gestart in onze praktijk als Huisarts in opleiding (HAIO)

Een huisarts in opleiding (HAIO) is een arts die bezig is met het voltooien van de opleiding tot huisarts. Zij heeft al de volledige medisch opleiding als basisarts voltooid en specialiseert zich tot huisarts.

Tijdens de opleiding werkt de HAIO onder supervisie van een ervaren huisarts en zal zij ook patiënten zelfstandig behandelen.

Door deze  nauwe samenwerking en dagelijks overleg met de supervisor kan je verwachten dat een HAIO net zo gekwalificeerd is als een ervaren huisarts en je zorg en behandeling op een professionele manier zal aanpakken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HET JAC HELPT JONGEREN VAN 12 T/M 25 JAAR

Jongere zijn is niet altijd gemakkelijk. Je maakt heel wat dingen mee op school, thuis, bij je vrienden, … waardoor je soms met vragen blijft zitten. Vaak vind je zelf al een antwoord, of kan je raad vragen bij vrienden of familie. Maar iedereen heeft ook momenten dat het helemaal niet meer lukt of vragen die je liever niet stelt aan je ouders of beste vriend(in). Dan kan je terecht bij het JAC van Arendonk en Ravels.

 

Het JAC helpt jongeren van 12 t/m 25 jaar. Problemen thuis? Faalangst? Minder zelfvertrouwen? Slachtoffer van geweld of misbruik? Vragen over seks? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Je kan bij ons terecht met elke vraag, ook over zaken die minder ernstig of dringend zijn. Wij zijn er om te luisteren naar jouw verhaal en jou de steun te bieden om zelf terug verder te kunnen. Samen kijken we naar oplossingen, maar jij beslist welke keuze jij neemt. Wij bieden je informatie aan over jouw rechten en helpen je hiervoor op te komen.

 

Gesprekken zijn altijd gratis, vertrouwelijk en vrijblijvend. Je kiest dus zelf of je na een eerste gesprek nog volgende gesprekken wil.

Het JAC van Arendonk en Ravels (Michèle) kan je via e-mail of telefoon bereiken:  michele.stappaerts@cawdekempen.be  GSM: +32 (0)488 16 80 04 (bellen, sms of WhatsApp)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WAAR KAN JE TERECHT:

Wens je graag een gesprek met Michèle bij huisartsenpraktijk de Aa in Poppel dan kan dit altijd op afspraak.